Britse commerciële zender ITV schrapt 120 banen wegens brexit

De Britse commerciële zender ITV gaat 120 werknemers ontslaan om de mogelijke negatieve gevolgen van de Britse uitstap uit de Europese Unie op te vangen. Bij ITV werken in totaal zowat 6.000 mensen, waarvan de helft in Groot-Brittannië zelf. Door de reorganisatie zou twee procent van het totale aantal banen verloren gaan.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

ITV werkte eerder al een programma uit om volgend jaar 25 miljoen pond (omgerekend 28 miljoen euro) te besparen. De zender verwacht dat door de onzekerheid over de brexit de reclame-inkomsten met zowat 1 procent zullen dalen. Vandaag raakte bekend dat er 120 jobs sneuvelen. Het banenverlies zal over heel het bedrijf gespreid worden.

"In tijden van politieke en economische onzekerheid in onze belangrijkste markten, is het belangrijk om de sterkst mogelijke positie aan te houden zodat we kunnen blijven investeren in strategie en nieuwe kansen en uitdagingen aankunnen", aldus een woordvoerder van het bedrijf.