CD&V Gent: "Vertrek Claerhout brengt veel emoties teweeg"

In Gent buigt de lokale CD&V-afdeling zich morgenavond over het plotse vertrek van kamerlid Sarah Claerhout. Afgelopen zomer werd het federaal parlementslid nog aangeduid als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

"Ik kan alleen maar lezen wat er te lezen valt", zegt voorzitter Isabelle Heyndrickx. "Ik kan er ook alleen maar akte van nemen." Heyndrickx was maandagmorgen ook aanwezig op het gesprek tussen nationaal voorzitter Wouter Beke en Sarah Claerhout. Ze bevestigt dat het om een bijzonder kort "dovemansgesprek" ging.

De lokale voorzitter roept het afdelingsbestuur dinsdagavond samen om te kijken hoe ze hierop zullen reageren en hoe het nu verder moet. "U moet begrijpen dat er bij ons heel veel emotie is en dat we dat rustig moeten doorpraten."

Ook fractieleider Veli Yüksel zegt akte te nemen van haar ontslag. "CD&V Gent is geen eenmanspartij: we zetten ons project voor Gent en de Gentenaars verder, waar wij met een team van mensen al een paar jaar hard aan werken", zegt de voormalige lijsttrekker. "Haar vertrek zal geen invloed hebben op ons werk binnen de afdeling en in de Gemeenteraad van Gent."