Facebook zet "Wat als?"-pagina even offline: "Te veel naakt of homofobie?"

Facebook heeft de pagina van het VTM-programma "Wat als?" even offline gehaald omdat er een filmpje op was verschenen waar "te veel naakt" in te zien was. "Maar daar stellen wij ons vragen bij", zegt maker Tim Van Aelst.

De makers van de reeks plaatsten onlangs op hun Facebookpagina het filmpje "Wat als... homoseksualiteit niet bestond?", een van de sketches die in het nieuwe seizoen zal worden uitgezonden. Daarin is te zien hoe Ben Segers en Nico Sturm deelnemen aan "Belgium's got talent" en daar "homoseksualiteit uitbeelden". De twee laten hun broek zakken en gaan achter elkaar staan.

Kan niet, vonden ze duidelijk bij Facebook en de website haalde de pagina offline. "Volgens hen is er te veel naakt te zien, maar daar hebben wij onze twijfels bij", zegt maker Tim Van Aelst aan VRT Nieuws. "De vraag is of bloot hier het probleem is en niet eerder de homofobie."

De pagina is ondertussen - na vijf uur - opnieuw online, nadat de makers het bewuste filmpje hadden verwijderd. Hoe dan ook zal de sketch wel worden uitgezonden in het programma, benadrukt Van Aelst. 

Meest gelezen