Justin Bieber is schreeuwende fans beu, gooit met microfoon en stapt van podium

In Manchester heeft Justin Bieber tijdens een optreden het podium een tijdlang verlaten omdat hij het voortdurende geschreeuw van de fans in de zaal niet langer kon verdragen.

Het voorval vond gisteravond plaats in Manchester in het Verenigd Koninkrijk waar Bieber het laatste van drie concerten van zijn "Purpose"-tournee in de stad gaf. De fans in de zaal schreeuwden hem voortdurend uitzinnig toe, ook tussen de nummers in.

Dat laatste was niet naar de zin van het Canadese fenomeen. "Ik waardeer jullie steun, ik waardeer liefde en ik waardeer lieve dingen", sprak hij de zaal volgens de BBC toe. "Maar het geschreeuw tussen de nummers moet echt ophouden. Alsjeblief en dankjewel. Ik denk niet dat het nodig is wanneer ik jullie iets probeer te vertellen en jullie blijven schreeuwen."

De mensenmassa bleef evenwel schreeuwen waarop Bieber het simpelweg afbolde. Terwijl hij wegliep, gooide hij zijn microfoon op het podium.

(lees verder onder tweet)

"Ik wil een band met jullie creëren"

Enige tijd later keerde Bieber naar het podium terug en legde hij uit waarom hij was weggestormd. "Ik wil een band met jullie creëren", zei hij. "Het doel van niet te schreeuwen is dat wanneer ik jullie in de ogen kijk jullie zouden weten dat we samen een moment beleven en een band hebben."

Ook daarna bleven de mensen in de zaal onverstoord schreeuwen. "De rest van de avond ga ik niet meer spreken", zei hij dan maar. "We gaan gewoon muziek spelen. Manchester kan het duidelijk niet aan dus laat ons gewoon muziek spelen."

Ook tijdens zijn eerste optreden in Manchester afgelopen donderdag vroeg Bieber het publiek al "zo stil mogelijk te zijn". Eerder maande hij zijn fans in Birmingham eveneens aan hun mond te houden terwijl hij het woord nam. "Het is zo vervelend", zei hij toen.