Philippe Geubels maakt voor het eerst programma voor Eén

Comedian Philippe Geubels gaat voor het eerst een programma voor Eén maken. In "Taboe" gaat hij op bezoek bij mensen met wie je eigenlijk niet mag lachen om dat vervolgens samen met hen toch te doen.

Mensen met een mentale beperking of patiënten die terminaal ziek zijn: het zijn gevoelige doelgroepen om grappen over te maken. Toch is dat precies wat Geubels gaat doen in "Taboe", een nieuw programma op Eén. Daarin zoekt hij telkens mensen met wie lachen eigenlijk not done is op om dat vervolgens samen met hen toch te doen.

"Dit programma wordt voor mij als komiek een van de grootste uitdagingen in mijn carrière", zegt Geubels. "Het heet dan ook niet voor niks "Taboe"."

Het idee is van de hand van Bart Cannaerts. Productiehuis Panenka maakt het eigenlijke programma. Ten vroegste in het najaar van 2017 komt het op de buis.

"Taboe" is het eerste programma dat Geubels voor de openbare omroep maakt. Voorlopig beperkt de samenwerking zich tot dit ene project, maar woordvoerder Hans Van Goethem van Eén sluit niet uit dat de comedian in de toekomst nog in VRT-programma's opduikt.

Geubels maakte tot nu toe vooral programma's op Vier in opdracht van Woestijnvis, waar hij evenwel geen exclusiviteitscontract heeft. Bij het productiehuis benadrukken ze dat Geubels nog steeds te zien is in "De slimste mens ter wereld" en dat ze ook een nieuw project aan het bekijken zijn.