Plopsa Group bouwt eerste pretpark in Polen

Plopsa Group, de themaparkdivisie van Studio 100, bouwt samen met de Nederlandse investeerder Momentum Capital een nieuw pretpark in Polen. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. Er zijn al zes Plopsa-parken in België, Nederland en Duitsland.
(archieffoto)

Zaterdag is de eerste steen gelegd voor Majaland, een (voornamelijk) indoorpretpark met de focus op Maya De Bij. Het wordt het eerste themapark in Holiday Park Kownaty, een recreatiegebied van 205 hectare voor alle leeftijdsgroepen.

Het domein ligt strategisch tussen Berlijn in Duitsland en Poznan in Polen. Majaland zal 10 hectare innemen en naar schatting 300.000 bezoekers per jaar verwelkomen. Het park gaat wellicht in december 2017 open.

Het is geen toeval dat Studio 100 kiest voor Maya De bij als uithangbord. Het figuurtje is in Polen immers erg populair sinds het bedrijf het twee jaar geleden eigenhandig in het Oost-Europese land introduceerde, eerst in de bioscoop en daarna op de televisie. Naast Maya De Bij zullen ook Wickie de Viking en Heidi centraal staan in het park. Die figuurtjes zijn dan weer erg populair in Duitsland, op nauwelijks honderd kilometer van het park.