Treinverkeer even onderbroken tussen Brussel-Noord en -Zuid

Op de drukke verbinding tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid is het treinverkeer even onderbroken geweest door de aanwezigheid van personen op het spoor. Dat meldt de NMBS. Ondertussen zijn de problemen opgelost, maar wellicht zal de hinder op de spoorlijnen nog even blijven duren.

Volgens de NMBS bevonden de personen zich ter hoogte van Brussel-Conges op de sporen. Hierdoor lag de verbinding op de Noord-Zuidas gedurende een kwartier stil. Securail kwam ter plaatse, maar trof niemand aan, zegt Dimitri Temmerman, woordvoerder van spoormaatschappij NMBS. 

Sinds 16u20 is er opnieuw treinverkeer mogelijk, maar de onderbreking heeft uiteraard gevolgen voor de avondspits. Treinreizigers moeten rekening houden met vertragingen."Aan het begin van de avondspits, gooit dat wel wat roet in het eten", zegt woordvoerder Frédéric Petit van infrastructuurbeheerder Infrabel.