Vijf doden na crash klein vliegtuig op Malta

Op Malta is een klein vliegtuigje crasht, vlak na het opstijgen. Dat bevestigen de autoriteiten. Vijf personen zijn daarbij om het leven gekomen. Alle vluchten van en naar Malta International Airport zijn voorlopig geschrapt.

Aanvankelijk werd gemeld dat het om een tweemotorige Metroliner zou gaan die door het Europese grensagentschap Frontex werd gecharterd van Luxemburg en op weg was naar Misurata in Libië. Op Twitter ontkent het agentschap dat echter: "Het vliegtuig dat crashte op Malta is niet ingezet door Frontex".

Volgens getuigen kantelde het vliegtuigje vlak na het opstijgen fel naar rechts, waarna het in de buurt van de startbaan neerstortte en in brand vloog. Een deel van de brandende brokstukken belandde ook op een nabijgelegen weg. De brandweer en de hulpdiensten werden meteen ingezet om het vuur onder controle te krijgen.

De autoriteiten bevestigen dat vijf personen om het leven zijn gekomen. Het zijn allemaal Fransen.

Ondertussen zijn alle vluchten van en naar Malta International Airport "tot nader order" geschrapt, zo laat de luchthaven weten.