58 doden bij aanval op politieschool in Pakistan

In Quetta, in het westen van Pakistan, hebben terroristen een politieschool aangevallen. Enkele mannen met bomvesten bestormden de politieschool, waarna een lang vuurgevecht tussen de aanvallers en het leger begon. Er is sprake van minstens 58 doden. De aanval is inmiddels opgeëist door terreurgroep IS.

In de school waren honderden agenten in opleiding aanwezig. Een deel van hen werd een tijdje gegijzeld. De aanval duurde vijf uur.

Bij de doden zijn ook drie aanvallers. Twee van hen hebben zichzelf opgeblazen en een derde is doodgeschoten door veiligheidsagenten. 

Quetta is de hoofdstad van de westelijke provincie Beloetsjistan. De aanval is nog niet opgeëist, maar in de regio zijn allerlei moslimmilities actief en zijn ook rebellen actief die strijden voor meer autonomie. "We weten uit onderschepte communicatie dat militanten instructies vanuit Afghanistan hebben gekregen", zegt een militair bevelhebber in de regio.