"Besparen op overheid brengt dienstverlening in gevaar"

De Raad van State waarschuwt de Vlaamse regering voor de gevolgen van de besparingen op de werkingsmiddelen van de overheid. Met die besparingen brengt de Vlaamse regering de dienstverlening van de overheid in gevaar, reageert ook SP.A-fractieleider Joris Vandenbroucke.
Jasper Jacobs

Om de begroting in evenwicht te brengen, heeft de Vlaamse regering beslist om de werkingsmiddelen van de overheid de komende jaren niet te indexeren. Ook vorig jaar was dat al het geval. De Raad van State waarschuwt dat deze besparingen het functioneren van de overheid in gevaar brengen.

"Door te besparen op de werkingsmiddelen van de overheid ontzegt de Vlaamse regering de Vlamingen waar ze recht op hebben", reageert ook SP.A-fractieleider Joris Vandenbroucke.

"Degelijk onderwijs, betaalbare zorg: die zaken komen op de helling te staan. Denk maar aan de dure rusthuisbedden, verzorgers die geen tijd meer hebben om mensen goed te verzorgen, scholen die steeds vaker genoodzaakt zijn om kosten door te factureren aan de gezinnen. Dit zijn zeer concrete gevolgen van het besparingsbeleid. Ik denk dat de Raad van State groot gelijk heeft als ze stelt dat op die manier goede sociale bescherming voor de Vlaming op de helling komt te staan."