"De boom wenst geen commentaar te geven"

Journaliste Kattey Ortiz merkte gisteren een wel erg vreemd tafereel op op een kruispunt in Portland, VS. Het verkeer werd er immers gehinderd door een traag wandelende boom. Gevraagd naar het waarom, daarop wenste de boom aanvankelijk niet te antwoorden. Uiteindelijk bleek het om een 30-jarige man te gaan, die wilde nagaan hoe het verkeer zou reageren op zijn optreden.

Ortiz van nieuwszender WCSH 6 filmde de boom met haar gsm en kreeg daarbij de hulp van een collega. Die vroeg de man waarom hij als een boom verkleed was, maar hij weigerde te antwoorden:

Omdat de boom intussen het verkeer almaar meer begon te hinderen, werd de politie opgebeld. Die probeerde de boom te identificeren, wat niet van een leien dakje verliep, omdat man in kwestie niet wilde meewerken. Uiteindelijk liet hij de politie weten dat de reden van zijn optreden was om te zien hoe mensen zouden reageren, en dan vooral welke impact hij zou hebben op "hun dagelijkse choreografie".

De man werd meegenomen naar het politiebureau, maar mocht terug vertrekken nadat hij een waarborg van 60 dollar betaald had. Zijn echte straf zal later volgen.