"Lord of the rings"-regisseur Peter Jackson werkt aan sciencefictionfilm

Na de verfilming van de "Lord of the rings"-saga stort regisseur Peter Jackson zich opnieuw op een boekenreeks. Via Facebook heeft de Nieuw-Zeelander bekendgemaakt dat hij al enkele maanden werkt aan een script gebaseerd op de sciencefictionboeken "Mortal engines". Intussen heeft filmbedrijf Universal zijn fiat gegeven.
Louis Fisher / Retna Ltd. /MediaPunch

Jackson laat weten dat hij zelf al enkele maanden aan het script van "Mortal engines" werkt, samen met zijn vrouw Fran Welsch. De regie neemt hij niet zelf voor zijn rekening. Daarvoor werkt Jackson samen met Christian Rivers, met wie hij al 25 jaar geregeld samenwerkt. Rivers staat bekend om zijn gebruik van special effects. Voor "King kong" won hij zelfs de Oscar voor beste visuele effecten.

Gisteren heeft het project groen licht gekregen van Universal Studios. Aan de film zal een aanzienlijk deel van de crew van "Lord of the rings" en "The hobbit" meewerken. Welke acteurs zullen meespelen, is nog niet bekend. De castings zijn nog volop bezig, aldus Jackson.

"Mortal engines" van Philip Reeve speelt zich af in de verre toekomst. Over duizenden jaren ziet het leven van de mens er helemaal anders uit. Grote steden rijden rond in een nagenoeg desolaat landschap. "Dat vormt het decor voor een persoonlijk, emotioneel verhaal. Wie de boeken nog niet gelezen heeft: ze zijn een aanrader", aldus Jackson.

De reeks bestaat uit vier boeken en Jackson zou die allemaal willen vertalen naar het witte doek. Wanneer het eerste deel in de zaken komt, is nog niet duidelijk. De opnames starten in het voorjaar van 2017, in Nieuw-Zeeland. Jackson belooft zijn Facebookfans om hen op de hoogte houden van de gang van zaken.