Albertine even niet in "Hallo televisie!" na beroerte tijdens opnames

Albertine De Bondt (82), de vrolijke hartsvriendin van Mathilde (70), zal even niet meer te zien zijn in het Eén-programma "Hallo televisie!". Tijdens de opnames van vorige week vrijdag kreeg ze een beroerte. De Bondt herstelt daar momenteel nog van in het ziekenhuis. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en bevestigt Eén.
© VRT Lies Willaert
Albertine en Mathilde zoals kijkers uit "Hallo televisie!" hen kennen

Momenteel loopt op Eén het derde seizoen van "Hallo televisie!". Albertine De Bondt is een van de sterkhouders en meest geliefde figuren in het het programma, dat een vaste groep mensen filmt terwijl ze commentaar geven op allerlei televisieprogramma's.

Bij de opnames van afgelopen vrijdag is Albertine echter onwel geworden. Hartsvriendin Mathilde had naar eigen zeggen niets in de gaten. "Tijdens de opnames zitten we naast elkaar en kijken we vooral naar het scherm en niet naar elkaar, omdat we de programma's goed willen volgen", vertelt ze in Het Laatste Nieuws. "Toen ik de paniek in de ogen van de cameraman en enkele crewleden zag en ze even later naast Albertine stonden, drong het tot mij door dat ze "iets gekregen had"."

Albertine verblijft momenteel nog in het ziekenhuis om te herstellen van haar beroerte. "Alles verloopt momenteel goed. We geven haar uiteraard alle tijd om volledig te herstellen. Dat is het enige wat telt", zegt Eén-woordvoerder Hans Van Goethem. "Of Albertine en Mathilde in de laatste afleveringen van het huidige seizoen van "Hallo televisie!" nog te zien zullen zijn, is nog onduidelijk. We wachten af en wensen Albertine vooral het allerbeste."