Bijna negen op de tien 65-plussers verlengden betalend abonnement De Lijn

Van de 65-plussers die vorig jaar betaalden voor een jaarabonnement bij De Lijn, hebben ongeveer negen op de tien dat abonnement verlengd. Dat blijkt uit cijfers van de openbaarvervoermaatschappij.

Senioren konden jarenlang gratis reizen met de bussen en trams van De Lijn. Sinds 1 september 2015 moeten ze echter betalen voor een jaarabonnement (momenteel 51 euro).

"Op 1 september vorig jaar hadden we ongeveer 318.000 jaarabonnementen voor 65-plussers verkocht", zegt Astrid Hulhoven, de woordvoerster van De Lijn. "Eind augustus dit jaar had 88 procent daarvan zijn of haar abonnement verlengd. Dat is meer dan we hadden verwacht."

Op vandaag heeft De Lijn ruim 318.200 65-plusabonnementen in omloop, "ongeveer evenveel dus als begin september vorig jaar".
De 65-plussers waren de eerste gebruikers van De Lijn die een chipkaart (Mobib-kaart) kregen. Ondertussen is De Lijn gestart met de onlineverkoop ervan. "Mensen die online een abonnement kopen, krijgen dus een Mobib-kaart", aldus de woordvoerster. In het voorjaar van 2017 zou de verkoop ervan verder uitgebreid worden.