Duitse politie houdt grote antiterreuractie in heel Duitsland

In Duitsland heeft de politie een grote antiterreuroperatie gehouden in verschillende deelstaten. Dat melden Duitse media. De politie is op zoek naar 14 Tsjetsjenen die ervan verdacht worden terroristen te financieren. Er zou echter geen concrete dreiging voor een aanslag zijn.

De actie begon rond zes uur vanmorgen. De politie viel binnen in twaalf woningen en een asielcentrum verdeeld over verschillende deelstaten. Vooral in de deelstaat Thüringen in het midden van het land, maar ook in Hamburg, Noordrijn-Westfalen, Saksen en Beieren.

De politie is op zoek naar 14 Tsjetsjenen: 11 mannen en 3 vrouwen. Het zijn allemaal asielzoekers tussen de 21 en 31 jaar oud. Zij worden ervan verdacht terroristen te financieren. De hoofdverdachte, een 28-jarige man, zou in naam van IS een zware terreuraanslag aan het voorbereiden geweest zijn. De politie in Thüringen hield hem daarom al een jaar in de gaten.

Concrete resultaten van de huiszoekingen zijn er nog niet. Volgens lokale media zou er een persoon zijn opgepakt. Het is niet duidelijk of de persoon tot de 14 verdachten behoort.