Ensor krijgt eerste eigen tentoonstelling in Londen

Kunstenaar James Ensor krijgt een grote eigen tentoonstelling in Londen. Curator van de expo "Intrigue" is kunstenaar Luc Tuymans. De tentoonstelling opent zaterdag in de Royal Academy of Arts in Londen, zo maken zowel het Britse museum als het Oostende Mu.ZEE bekend via Twitter.

De Royal Academy of Arts in Londen werkt voor de tentoonstelling samen met het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen. De tentoonstelling biedt volgens het Londens museum "origineel werk door de ogen van een toonaangevende schilder, die theater, satire en het macabere verenigt".

De Britten vroegen kunstenaar en Belg Luc Tuymans als curator voor de tentoonstelling. Tuymans is zelf een grote fan van Ensors werk. Hij blikt op de carrière van de Oostendenaar terug via een selectie van zijn werken. Onder meer het werk "Ensor met bloemenhoed" (zie foto) krijgt er een plaats.

"Intrigue: James Ensor by Luc Tuymans" loopt van 29 oktober tot en met 29 januari 2017. Volgens de Britse krant The Guardian zou het vooruitzicht van een Ensorexpo onder leiding van Tuymans "iedereen wildenthousiast moeten krijgen".