Jongere steekt horrorclown neer in Duitsland

In Duitsland is een zogenoemde horrorclown die een groep jongeren had bedreigd door een van hen met een mes neergestoken. De clown was een jongen van 16 die in kritieke toestand in het ziekenhuis in Berlijn is opgenomen.
AFP or licensors
(archieffoto)

De feiten vonden gisteravond plaats. De jongere die met het mes stak, was een 14-jarige jongen. Hij ontkende nadien dat hij de 16-jarige "horrorclown" kende. Hij diende hem de eerste hulp toe in afwachting van de ziekenwagen. De politie pakte hem op, maar droeg hem vervolgens aan zijn ouders over.

Horrorclowns of "killerclowns" duiken sinds weken in verschillende Europese landen op. Het is een fenomeen dat uit de VS komt overgewaaid waarbij mensen zich in een griezelige clown verkleden met al bedoeling toevallige passanten op straat aan het schrikken te brengen, met alle gevolgen van dien.

Zo hebben in Oostenrijk horrorclowns een 19-jarige jongen aangevallen. Dat gebeurde zondagnacht in Schwaz in de deelstaat Tirol, zo meldt de politie. Eerst belaagden twee horrorclowns hem vanuit het struikgewas. Toen hij wou vluchten, sloeg een derde clown hem met een honkbalknuppel neer.

Ook bij ons hebben al horrorclowns toegeslagen. Dat gebeurde onder meer vorige week in Genk. Daar trokken twee jongeren verkleed de straat op. De politie heeft hen toen opgepakt en verhoord.

"Slagen en verwondingen"

Woordvoerder Thomas Neuendorf van de politie van Berlijn waarschuwde vanmorgen op de radiozender RBB dat iemand schrik aanjagen een strafbaar feit kan zijn. Het kan als het toebrengen van "slagen en verwondingen" worden beschouwd, zei hij.

De Duitse politie raadt af weerstand te bieden tegen de clowns. "Het is beter weg te lopen om een escalatie te vermijden." Daarna kan men de politie verwittigen.

Neuendorf is van mening dat mensen voor Halloween beter geen clownkostuum aantrekken na de incidenten met de horrorclowns. "Dit jaar laat men dit beter achterwege."