Justin Timberlake overtreedt de wet met "stemfie"

Popster Justin Timberlake heeft de wet in de staat Tennesee overtreden door een selfie te nemen in het stemlokaal en die te posten op sociale media. In principe riskeert hij een boete van 50 dollar en een celstraf van 30 dagen.

De Amerikanen trekken op 8 november naar de stembus. In sommige staten kan het echter ook vroeger, via het "early voting"-systeem. Justin Timberlake is zo'n vroege vogel. Hij heeft zijn stem al uitgebracht in de buurt van Memphis, in de staat Tennessee.

Timberlake maakte van de gelegenheid gebruik om via Instagram zijn fans aan te sporen om zeker te gaan stemmen. Hij deed dat met een selfie in het stemlokaal. "Kies om een stem te hebben. Als je het niet doet, kunnen we je niet horen", schreef hij bij de selfie.

Foto's of filmpjes maken terwijl je je stem uitbrengt, is echter verboden in de staat Tennessee. Het kan bestraft worden met een boete van 50 dollar en een celstraf tot 30 dagen. Al zal het wellicht zo'n vaart niet lopen.

In het bericht schrijft Timberlake niet voor wie hij gestemd heeft, maar hij en zijn vrouw Jessica Biel waren onlangs nog gastheer en gastvrouw op een fundraiser voor Hillary Clinton.