Landgoed van Prince wordt permanent museum

Het landgoed van Prince, Paisley Park, wordt een permanent museum ter nagedachtenis van de overleden Amerikaanse zanger. De gemeenteraad van Chanhassen, in Minnesota, heeft het licht op groen gezet voor de definitieve herbestemming van het domein.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

Meteen na het overlijden van Prince, op 21 april, zochten fans troost bij elkaar in de buurt van zijn opnamestudio en thuis. Toen al gingen stemmen op om Paisley Park open te stellen voor het publiek. Sinds 6 oktober zijn de deuren van het landgoed, waar de zanger woonde tot aan zijn plotse dood, effectief geopend voor bezoekers.

Buurtbewoners hadden hun bezorgdheid geuit over de permanente opening van Paisley Park. Ze vreesden onder meer voor verkeershinder in de buurt, maar de gemeenteraad heeft de definitieve herbestemming van het landgoed nu toch goedgekeurd. De burgemeester van Chanhassen noemt de beslissing "zeer waardevol voor de lokale gemeenschap".

Het verzoek daarvoor komt van de nabestaanden van Prince zelf. Volgens hen zou de zanger het zelf zo gewild hebben.