Moeder en baby koala kuieren rustig in de straat

Toen Radek Petlak en zijn echtgenote Emma Barry eind vorige week in het zuiden van Adelaide, Australië, rondreden, merkten ze plots een moeder en haar baby op, die rustig naast de weg aan het wandelen waren. De rustige ochtendwandeling van moeder koala en haar baby op de rug ging natuurlijk niet ongemerkt voorbij op het internet.

Petlak op ABC News: "Aanvankelijk geloofden we onze ogen niet, toen we voorbijreden. Maar we zijn blij dat we dan gestopt zijn en uit de auto gestapt zijn om hier naar te kijken. Ze leek niet erg onder de indruk dat we haar filmden, behalve dan dat ze even opzij keek, net als haar baby op haar rug. Nadat we de twee gefilmd hadden, zagen we ze in een tuin verderop verdwijnen."

"Ook al zijn er hier veel koala’s, hen overdag rustig over straat zien wandelen is een uitzondering. De meesten zitten hoog in de bomen, omdat ze bang zijn van de mensen."

Zowel op Facebook ("Ze werden opgemerkt nabij een bakker, dus vermoeden we dat ze hunkerden naar een kopje thee, niet?") als op Instagram werd het filmpje druk bekeken en becommentarieerd: