Treinverkeer tussen Antwerpen en Essen wordt hervat

Het treinverkeer tussen Antwerpen en Essen is sinds 9.50 uur vanmorgen onderbroken door een spoorverzakking ter hoogte van Kapellen. Volgens Thomas Baeken van infrastructuurbeheerder Infrabel is de verzakking mogelijk te wijten aan wegwerkzaamheden. Na inspectie is één spoor weer vrijgegeven, terwijl op het andere spoor een snelheidsbeperking geldt.

"We hebben het spoorverkeer stilgelegd uit veiligheidsoverwegingen", bevestigt Baeken aan onze redactie. Inspectie heeft uitgewezen dat hert treinverkeer kan worden hervat. "Daarom is het verkeer rond 11 uur weer normaal kunnen hernemen op spoor A. Ook op spoor B wordt opnieuw gereden, maar met een snelheidsbeperking ter hoogte van de verzakking", zegt Baeken.

"Daardoor lopen treinen er een vertraging van vijf tot tien minuten op. Het zijn vooral de Beneluxtreinen die lichte hinder zullen ondervinden." Het verzakte spoor zal nu opnieuw onderstut worden. "Dat kan gebeuren zonder hinder voor het treinverkeer."

Over de spoorlijn tussen Antwerpen en Essen rijden nogal wat treinen, waaronder ook de Beneluxtrein tussen Brussel en Amsterdam.