Vier doden bij ongeval in Australisch themapark

Bij een ongeval op een attractie in het Australische Dreamworld-themapark zijn vier doden gevallen in de Thunder River Rapids-attractie. Het gaat om twee mannen en twee vrouwen. Twee slachtoffers zijn uit de wildwaterbaan geslingerd, twee anderen kwamen vast te zitten.

In de Thunder River Rapids zitten bezoekers met zes in een bootje. De attractie haalt snelheden tot 45 kilometer per uur. De slachtoffers zaten op een rubberen band in een wildwaterbaan. Op het einde van de baan botsten ze tegen een andere band en sloegen ze om. De precieze oorzaak van het ongeval is nog niet bekend.

De politie sprak in eerste instantie op Twitter van vier mensen die levensgewond raakten. Even later werd bevestigd dat de vier volwassenen overleden zijn. De slachtoffers zouden tussen 32 en 40 jaar oud zijn. De politie geeft geen verdere details tot de slachtoffers formeel geïdentificeerd zijn.

Het themapark blijft voorlopig gesloten. Er is een team onderweg om de plaats van het ongeval te onderzoeken.

De Australische premier Malcolm Turnbull heeft in een korte verklaring gezegd: "Dit is een tragische gebeurtenis. Onze gedachten gaan uit naar de families van de slachtoffers. We vertrouwen erop dat er in de volgende dagen de oorzaak van dit incident grondig onderzocht wordt."