"Het wrak lijkt nu op een Banksy"

Ruim een week geleden werd een auto , die onzacht in aanraking gekomen was met een boom, achtergelaten op een straat in een van de rustige wijken van Melbourne. Hoe die daar terechtkwam, was onduidelijk, maar de politie vermoedde dat het om een diefstal ging, die dus niet goed afgelopen is voor de dief. Maar vreemd genoeg bleef de auto er staan en kinderen uit de buurt begonnen hem als een speeltuig te beschouwen. Tot blijkbaar een plaatselijk kunstenaar de auto een opvallende make-over gaf.

"Het wrak lijkt nu op een Banksy", concludeerde nieuwswebsite Metro, "en iedereen houdt ervan". Dat is dan wellicht vooral te danken aan de opvallende gouden kleur. Niet alleen blijft de vraag waarom de Toyota Camry zo geverfd werd, ook het waarom is nog altijd onduidelijk. Sommigen vragen zich op sociale media zelfs af of niet alles in scène gezet is, "omdat de wagen zo perfect gebotst is tegen de boom".

De verfbeurt zou het werk kunnen zijn van de plaatselijke kunstenares Joanna Nilson die met haar actie de sluiting van autofabrieken wilde aanklagen.

Wat er ook van zij, de buurt heeft er intussen een opmerkelijke attractie bij: