"Ze zal zich altijd als een koningin blijven gedragen"

De haren mooi gekamd, uitgestald op een bankje, en een blik die stijlvol in de oneindigheid tuurt. De foto van de Afghaanse windhond Tea is recent vaak op diverse websites, al dan niet voorzien van commentaar ("No brazilian wax, but a brazilian wave"), terug te vinden. Opmerkelijk daarbij is dat Tea enkele maanden geleden "met pensioen" ging, ook al is ze nog maar 5 jaar oud, en het wedstrijdgebeuren achter zich gelaten heeft. Maar dat weerhield het internet er niet van om ten volle van een van haar opvallendste foto’s te genieten.

Eigenaar Luke Kavanagh uit Sydney, Australië, op nieuwswebsite Daily Telegraph: "We hebben altijd gedacht dat ze veel te mooi was voor ons gezin. Wanneer we een wandelingetje gingen maken in het weekend, dan kwamen de mensen naar haar staren. Dan doet ze alsof ze die aandacht niet nodig heeft, maar ze geniet ervan. Alsof ze een supermodel is."

"Die foto is voor ons niets speciaals. Ik heb hem genomen nadat ik haar gewassen had. Ik vermoed dat men die zo leuk vindt omwille van de zijdeachtige vacht en die statige blik die Tea heeft. Maar eigenlijk ziet ze er zo altijd uit."

"Ik krijg voortdurend berichten van vrienden die me er opmerkzaam op maken dat iemand die foto weer gebruikt heeft of dat hij weer te zien is om iets te verkopen. Het heeft er in ieder geval toe geleid dat ze nu een tweede carrière kon beginnen, als actrice in films. Ze doet dat geweldig en zo natuurlijk." De hond wist recent een paar reclamedeals in de wacht te slepen.

Maar intussen is de hond dus "met pensioen". "De reden daarvoor is dat het me te veel tijd in beslag nam om haar voor de wedstrijden te verzorgen, tijd die ik liever aan mijn gezin besteed. Maar Tea geniet ten volle van haar pensioen. Ook al zal ze zich altijd als een koningin blijven gedragen", besloot Kavanagh.