ABBA lanceert nieuw project: "virtuele live-ervaring"

ABBA, een van de meest succesvolle popgroepen aller tijden, lanceert een nieuw project. Veel details zijn er nog niet, maar het wordt omschreven als "een baanbrekende onderneming waarbij gebruik gemaakt wordt van het allernieuwste in digitale technologie en virtual reality". Een echte reünie van de vier Zweden wordt het niet.

De fans van ABBA hopen al lang dat Björn, Benny, Agnetha en Anni-Frid opnieuw samen gaan optreden. Een eenmalig reünieconcert in Stockholm in juni wakkerde de geruchten daarover nog aan. Dat het ooit tot een echte reünietournee komt, blijft echter zeer twijfelachtig. Want dat wordt het nieuwe project niet.

Wat de "virtuele live-ervaring" dan wel zal inhouden, blijft voorlopig een mysterie. Het project is een samenwerking tussen de ABBA-leden, de bekende producer Simon Fuller en Universal Music. Volgend jaar zullen er meer details bekendgemaakt worden. De officiële lancering is voor 2018.

"We zijn geïnspireerd door de ongebreidelde mogelijkheden die de toekomst biedt en vinden het leuk om deel uit te maken van de creatie van iets dat nieuw en indrukwekkend is. Een tijdmachine die de essentie vat van wie waren en zijn", zo omschrijft Benny Andersson het project.

ABBA splitte in 1982. In de jaren 70 en 80 scoorden ze wereldwijd enorme hits, met liedjes als "Waterloo" (waarmee ze ook het Songfestival wonnen), "Mamma mia", "Dancing queen", "The winner takes it all", "Ring-ring" en "Money, money, money".

Meest gelezen