Beke: "CD&V Gent is gekwetst, maar kwetsuren helen"

Nationaal CD&V-voorzitter Wouter Beke is gisteravond afgezakt naar Gent om het ontslag van Sarah Claerhout te bespreken. "We kijken nu vooruit", klonk het na een "sereen" afdelingsbestuur. Er wordt nu gezocht naar een nieuwe lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

Claerhout was de geplande lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen binnen twee jaar. Maar vorige week stapte ze op na onenigheid over de inkanteling van het UZ Gent in de UGent.

Gisterenavond was er spoedberaad met voorzitter Beke tijdens het lokale afdelingsbestuur. "We hebben wat tekst en uitleg gegeven bij wat er de voorbije week jammer genoeg gebeurd is. Maar het partijbestuur heeft geconcludeerd om nu eendrachtig vooruit te kijken naar de toekomst", aldus Beke na afloop van de bespreking.

Volgens Gents afdelingsvoorzitter Isabelle Heyndrickx verliep de vergadering sereen. "Er is geen ruzie gemaakt, er is rustig gediscussieerd. Hier zit een partij die even moet bekomen van alle commotie. We moeten nu de tijd nemen om na te denken over de toekomst."

Kijken naar de toekomst

Ook Wouter Beke zelf wil nu verder kijken naar de toekomst. "Uiteraard is CD&V Gent gekwetst, maar kwetsuren helen en we gaan vooruit. De gemeenteraadsverkiezingen zijn over twee jaar. Er is de voorbije jaren hard gewerkt door de CD&V in Gent. Hier liggen kansen en opportuniteiten. Daar gaan we verder op bouwen."

Maar met wie CD&V in 2018 naar de Gentse kiezer trekt, is nog niet geweten. Daarover is gisteravond ook niet gesproken."We gaan nu rustig alle mogelijkheden overlopen en bekijken welke meest valabele kandidaat naar voren komt. Ik kan nu niet zeggen of het iemand nieuw of iemand uit de werking zal zijn", aldus Isabelle Heyndrickx.