Crombez: "Ik vraag mij af waarom de minister van Financiën liegt"

SP.A-voorzitter John Crombez, tussen 2011 en 2014 staatssecretaris voor Fraudebestrijding, weerlegt de beschuldiging van minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) in verband met fiscale regularisaties uit het verleden. Hij wijst erop dat hij net zelf heeft beslist om zwart kapitaal mee in rekening te brengen.

"Ik vraag mij af waarom de minister van Financiën liegt", reageert een gepikeerde John Crombez (SP.A) aan onze redactie. "Het is heel gemakkelijk vast te stellen dat wat hij zegt gewoon niet klopt. Karel Anthonissen van de BBI zélf heeft in het parlement gezegd dat hij het net goed vond dat ik in 2013 heb beslist om het kapitaal zelf mee te pakken in de fiscale regularisatie."

"Het was net mijn voorganger Didier Reynders die toeliet om alleen de intrest mee te nemen in de regularisatieoperatie", zegt Crombez. "In een tweede fase heb ik trouwens zelf beslist om de wet op de fiscale amnestie te schrappen. Het is Van Overtveldt zelf die fiscale regularisatie weer mogelijk heeft gemaakt."