Hugh Laurie telt zijn zegeningen in Hollywood

De Britse acteur Hugh Laurie heeft zijn ster op de Hollywood Walk of Fame onthuld. "Ik heb in mijn leven buitengewoon veel geluk gehad", aldus de 57-jarige hoofdrolspeler uit de succesvolle televisieserie "House". Zijn Britse collega Stephen Fry woonde de inhuldiging van de ster bij.

Hugh Laurie ziet zijn carrière bekroond met een ster op de Hollywood Walk of Fame in Los Angeles. Hij heeft de 2.593e ster op Hollywood Boulevard gekregen.

"Het is geen eerlijke wereld. Ik ben 57 jaar oud nu en heb in mijn leven ongelofelijk veel geluk gehad. Ik verwacht dat er elk moment een piano op mijn hoofd kan vallen om de balans opnieuw in evenwicht te brengen", grapte Hugh Laurie tijdens de inhuldiging van zijn ster.

Hugh Laurie vergaarde in de jaren 80 en 90 succes in de komische televisieprogramma's "A bit of Fry and Laurie" met Stephen Fry en "Blackadder" met Rowan Atkinson.

Van 2004 tot 2012 vertolkte hij de hoofdrol in de succesvolle Amerikaanse televisieserie "House". Die rol maakte van hem een wereldster en leverde hem onder meer twee Golden Globe Awards en twee Screen Actors Guild Awards op.