Man Alizée Poulicek vraagt dan toch enkelband aan

De Antwerpse ondernemer Filip Meert, die getrouwd is met ex-Miss België Alizée Poulicek heeft na een verblijf van twee weken in de gevangenis, dan toch een enkelband aangevraagd. Dat meldt De Morgen. Meert had eerst vrijwillig aangeboden zijn straf van zes maanden uit te zitten, maar vindt dat hij nu zijn punt gemaakt heeft.

De gevangenisdirectie van de gevangenis van Antwerpen had al van in het begin laten verstaan dat Meert een enkelband mocht aanvragen, als hij dat wilde. Hij werd veroordeeld voor het aftrappen van een zijspiegel van een auto. Meert weigerde een alternatieve straf en besliste zijn straf in de gevangenis uit te zitten. “Ik hoef geen gunsten van het gerecht zolang men de fouten, het gesjoemel en het gemanipuleer uit een oud fraudedossier tegen mij niet rechtzet”, zei hij.

Meert komt nu echter op zijn beslissing terug. Zijn partner Alizée Poulicek heeft erg moeilijk met de zorg voor hun twee zieke kinderen, zegt hij. Hij wil haar daarom thuis bijstaan.

"Ik heb mijn punt gemaakt", verduidelijkt Meert zijn beslissing aan De Morgen. "De herzieningscommissie zit opnieuw vooraan in de media. Ik heb ook gehoord dat de minister van Justitie Koen Geens ermee bezig is. Vanuit de gevangenis kon ik weinig meer doen. Ik wil nu bekijken of ik eventueel via parlementaire voorstellen druk kan zetten".

Meert werd jaren geleden al eens veroordeeld voor btw-fraude en zat daarvoor vier jaar in de cel. Hij blijft echter volhouden dat hij toen onschuldig is veroordeeld. Nadat de ondernemer tijdens deze nieuwe zaak weigerde een kapotte autospiegel te vergoeden, kreeg hij van de rechter de keuze tussen een celstraf van zes maanden of een werkstraf van zestig uur. Hij koos voor het laatste, om de mistoestanden bij justitie aan te klagen.