Regi Penxten start nieuwe muziekuitgeverij

Milk Inc.-frontman Regi Penxten start samen met CNR Records België en Cloud 9 Music een nieuwe muziekuitgeverij onder de naam Tous Ensemble Publishing (TEP). Het bedrijf zal onder meer de auteursrechten van Regi Penxten wereldwijd vertegenwoordigen.

In de portefeuille van TEP zitten niet alleen de auteursbelangen van de Limburgse dj Regi Penxten, maar ook de volledige catalogus van CNR Records België (waaronder Vlaamse artiesten als Jo Vally en Luc Steeno) en alle auteursrechten van Cloud 9 Music (met dj's zoals Hardwell en Armin van Buuren).

Aan het hoofd van de nieuwe muziekuitgeverij staat Wim Coryn, die eerder werkte voor BMG Publishing. Volgens Raymond van Vliet, mede-eigenaar van platenfirma Cloud 9, moet TEP het gat in de markt opvullen dat de grote platenfirma's in België hebben gelaten.

"De laatste jaren hebben alle grote uitgevers hun deuren gesloten in België en zijn ze onderdeel geworden van het Nederlands kantoor. Wij denken juist exact de andere kant op. België is een grote markt en dient wél te worden bediend door Belgen", klinkt het bij de directeur.

Een van de eerste artiesten die een exclusieve overeenkomst tekende met TEP is Felix De Laet, beter bekend als Lost Frequencies. Ook De Romeo's en Ian Thomas worden vanaf nu vertegenwoordigd door de nieuwe uitgeverij.