Twee kinderen overleven ongeval in Australisch pretpark "miraculeus"

Twee kinderen hebben het ongeval overleefd dat gisteren het leven kostte aan vier volwassenen in het Dreamworld-themapark in Australië. "Bijna een mirakel", zo omschrijft de lokale politieverantwoordelijke Brian Codd het. Het drama gebeurde in de Thunder River Rapids-wildwaterbaan.

Op het getroffen bootje zaten zes mensen: de vier dodelijke slachtoffers en de twee kinderen. Hun bootje kantelde toen het met een andere boot botste, verklaarde Codd. De kinderen, een 10-jarige jongen en een 12-jarig meisje, werden uit het vaartuig geslingerd en overleefden het ongeval. De volwassenen kwamen onder de raft terecht en raakten vast in het mechanisme van de attractie.

"Het is bijna een mirakel dat iemand daar levend uit kwam", verklaarde Codd nadat hij de bewakingsbeelden had gezien. Een uitgebreid onderzoek moet licht werpen op de oorzaak van het ongeval. Volgens de lokale pers zijn een broer en een zus bij het ongeval om het leven gekomen.

Dreamworld blijft voor onbepaalde tijd gesloten. Mensen leggen bloemen neer aan het park. Malcolm Turnbull, de eerste minister van Australië zei dat hij erg aangeslagen was door het tragische ongeval. "Themaparken zijn een plaats voor plezier en geluk, niet voor een tragedie."