Van Overtveldt haalt uit naar John Crombez i.v.m. regularisaties

Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) benadrukt dat de fiscale regularisatie die hij zelf heeft uitgewerkt streng genoeg is en verjaarde zwarte kapitalen mee in rekening brengt. Hij reageert op de klacht die de BBI heeft ingediend in verband met 61.546 regularisatiedossiers uit het verleden.

"Het klopt inderdaad dat verjaarde zwarte kapitalen onder voormalig staatssecretaris Crombez konden ontsnappen", reageert Van Overtveldt in een persbericht. "De heer Anthonissen heeft het recht om dat aan te klagen. De fiscale regularisatie die wij hebben uitgewerkt, is strenger en neemt verjaarde kapitalen wel mee in rekening. Dat heeft het voordeel van de duidelijkheid. Het biedt ook meer rechtszekerheid voor de belastingplichtige. Zo worden toestanden als deze vermeden. We wachten nu de reactie van de parketten op de strafklacht van de BBI af."

Voor een goed begrip: de problematische regularisatie-operaties dateren uit de periode 2004-2013. John Crombez was staatssecretaris voor Fraudebestrijding in de periode 2011-2014, en daarvoor was Didier Reynders (MR) verantwoordelijk als minister van Financiën.