Wintertijd komt week te vroeg voor parkeermeters

Afgelopen weekend liep het even fout bij de interne klok van een honderdtal parkeerautomaten in en rond het centrum van Arnhem, Nederland. De klok sprong immers een uur terug, terwijl de wintertijd pas volgend weekend in voege treedt. Gevolg was dat autobestuurders een uur langer moesten betalen, iets waar ze niet mee konden lachen. Het parkeerbedrijf verantwoordelijk voor de meters werd snel overspoeld met telefoontjes over de verkeerd ingestelde automaten.

"Er was veel onvrede", aldus directeur Ad van Oirchot van Parkeerbedrijf Arnhem op nieuwswebsite De Gelderlander. Het uurtarief in Arnhem is 2,85 euro. Onmiddellijk na de eerste klachten werd met man en macht gewerkt om de fout te herstellen.

Peter Paul Geurten van leverancier Scheidt & Bachmann: "Hoe het kan dat de klok in de parkeerautomaten in Arnhem een week te vroeg terugsprongen naar wintertijd, weten we niet. We hebben wel met andere software het euvel verholpen. We leveren parkeerautomaten aan heel Nederland, maar alleen in Arnhem en in Zevenaar trad het probleem op."

De gemeente Arnhem heeft intussen beloofd dat het te veel betaalde parkeergeld zal terugbetaald worden. Autobestuurders moeten hiervoor hun parkeerticket opsturen. De gemeente zal later dan de schade verhalen op de leverancier.