Bataclan stelt vernieuwde voorgevel voor

De Parijse concertzaaal Bataclan heeftvandaag haar nieuwe voorgevel onthuld. In plaats van het oude paneel waar de naam van de zaal of de naam van wie er optrad opstond, sieren nu acht grote rode letters de voorgevel. Op 16 november, een jaar en drie dagen na de aanslagen in Parijs, zal de Bataclan opnieuw haar deuren openen voor een concert van Peter Doherty.
AFP or licensors
De naam van de zaal staat nu in grote letters op de voorgevel.

Bij de aanslagen in Parijs vielen er 130 doden, van wie 90 in de Bataclan. Daar was op dat ogenblik een concert aan de gang van The Eagles of Death Metal.

Sindsdien is de zaal gesloten gebleven en was ze afgezet met stalen hekken. Die zijn nu weggehaald.

Nu, bijna een jaar na de aanslagen, is de zaal grondig vernieuwd en volgende maand zal ze opnieuw de deuren openen. Het is de Britse zanger Peter Doherty die de spits zal afbijten en op 16 november het eerste concert zal geven.

Kort na de aanslagen had Doherty een lied geschreven "Hell to pay at the gates of heaven" dat geïnspireerd was door de aanslag in de Bataclan.

AFP or licensors
AP 2015

Op de oude voorgevel hing een bord waarop de naam van de zaal stond, of de naam van de groep die optrad, zoals The Eagles of Death Metal. Die waren aan het spelen op 13 november 2015, toen de terroristen de zaal binnenvielen en er een bloedbad aanrichtten.