Couleur Café vindt voortaan plaats op de Heizel

De 28e editie van festival Couleur Café vindt plaats op de Heizel. Dat hebben de burgemeester van Brussel Yvan Mayeur (PS) en de organisatoren afgesproken. Brussel Stad, het Gewest en het festival raakten het eerder niet eens. De site van Tour & Taxis was jarenlang de uitvalsbasis voor Couleur Café, maar wordt door de organisatie wegens de vele werven niet langer als geschikt beschouwd.

De locatie van Couleur Café was al een tijdje voer voor discussie. De organisatoren hadden al het Ossegempark in Laken voorgesteld, maar burgemeester Mayeur was geen voorstander. "De gemeenteraad heeft beslist dat het Ossegempark niet beschikbaar is aangezien dit al veel gebruikt wordt en te zwaar zou lijden onder de komst van het festival", luidde het. 

Ook Vilvoorde bood zich aan als kandidaat. "Als Brussel niet meer wil meewerken, dan wil Vilvoorde graag depanneren en constructief meewerken om het festival toch een locatie te kunnen bieden", zo vertelde burgemeester Hans Bonte (SP.A) vorige week aan Bruzz.

Maar de knoop blijkt nu doorgehakt. De Heizel wordt de nieuwe locatie van het festival. De organisatoren wilden uitwijken omdat rond de vroegere locatie, Tour & Taxis, er vele werven zijn. Op het domein is de laatste jaren al flink gebouwd, en er staan nog heel wat projecten in de steigers. Zo komen er nieuwe woningen aan de kant van de Picardstraat en zullen de ambtenaren van de Vlaamse administratie een onderkomen vinden in het Meandergebouw.