Fietsen van Robin Williams brengen ruim half miljoen op

De veiling van de unieke fietsencollectie van Robin Williams heeft ruim 550.000 euro in het laatje gebracht. Voor de duurste fiets uit de verzameling van de overleden acteur heeft iemand meer dan 36.000 euro neergeteld.

“De actie ten voordele van @ReeveFoundation & @CAFoundation zit boven de 600k. Dank aan iedereen die de actie verspreidde en dit mogelijk maakte.” Dat maakte Zelda Williams, de 27-jarige dochter van de overleden acteur, bekend via Twitter. 600k, dat is 600.000 dollar of zo’n 550.000 euro.

Verdere details over de veiling zijn nog niet officieel vrijgegegeven. Volgens society-website TMZ heeft het topstuk, een zeldzame witte fixie met gekleurde stippen van het befaamde merk Colnago, 40.000 dollar opgeleverd. Omgerekend ruim 36.000 euro.

Volgens TMZ werd er vanuit 25 landen op Williams’ fietsen geboden. De opbrengst van de veiling gaat naar twee goede doelen: de stichting van Christopher “Superman” Reeve, die zich inzet voor mensen met een dwarslaesie, en een stichting die gehandicapte atleten steunt.

Robin Williams pleegde twee jaar geleden zelfmoord, nadat hij ziek was geworden. Hij was toen 63 jaar oud, en liet naast een palmares van 75 films een verzameling van 87 fietsen na. Williams was namelijk gek van de wielersport. Zo was Lance Armstrong een goede vriend van hem (zie foto bovenaan) en hij was ook een kennis van Eddy Merckx, van wiens fietsenmerk hij ook een zeldzaam exemplaar in zijn collectie had.

Meest gelezen