Hoe zit het dan met de dotatie van prinses Elisabeth?

De Nederlandse kroonprinses Amalia krijgt vanaf haar 18e verjaardag jaarlijks een dotatie van 1,4 miljoen euro. Hoe zit dat bij het Belgische koningshuis? Krijgt onze kroonprinses Elisabeth op die leeftijd dan ook een dotatie? "Tijdens haar studies blijft ze gewoon ten laste van haar ouders", maakt historicus Marc van den Wijngaert duidelijk.

Elisabeth vierde afgelopen dinsdag haar 15e verjaardag als elke gewone tiener op school en in gezinsverband. Binnen drie jaar is ze meerderjarig maar betekent dat ook dat ze recht heeft op een dotatie? "Een voorbarige conclusie", vindt Van den Wijngaert. Een toelage volgt pas als ze koninklijke taken op zich neemt en een eigen secretariaat en medewerkers krijgt.

Verwacht wordt dat Elisabeth op haar 18e hogere studies zal aanvatten. "Het zal nog even duren vooraleer ze dotaties ontvangt", zegt de historicus. "Tijdens haar studies blijft ze gewoon ten laste van haar ouders, zijnde koning Filip en koningin Mathilde."