Nissan blijft in Groot-Brittannië voor bouw van nieuw model Qashqai

De Japanse autobouwer Nissan gaan zijn nieuwe model van de Qashqai bouwen in zijn Britse fabriek in Sunderland. Daardoor zijn minstens 7.000 werknemers zeker van hun job bij grootste autofabriek in het Verenigd Koninkrijk.
AP2010
De Nissan-fabriek in Sunderland.

De topman van Nissan had er vorige maand nog mee gedreigd om niet meer in Groot-Brittannië te investeren, uit vrees voor hogere heffingen als gevolg van de Brexit. Dat Nissan nu toch voor Sunderland kiest, is een opsteker voor premier May.

May heeft verzekerd dat ze er alles zal aan doen om de competitiviteit van Nissan te verzekeren. "Bij het ontwikkelen van een industriële strategie willen we samenwerken met Nissan en andere economische sectoren om er voor te zorgen dat wij onze competitiviteit bewaren", zei May.

Het Britse BBP is in het derde kwartaal trouwens met een halve procent gegroeid. Daarmee doet de economie het beter dan verwacht. Voorstanders van de brexit zien in de cijfers het bewijs dat het beeld van een economische teloorgang na een brexit fel overdreven was.