Parking E40 in Drongen week langer dicht, daarna bewaking met honden

De parking langs de E40 in Drongen in de richting van de kust blijft een week langer gesloten voor vrachtwagens. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) laat vanaf 7 november wel middelen vrijmaken voor een tijdelijke bewaking met hondenpatrouilles, zo meldt de Oost-Vlaamse gouverneur Jan Briers.
Foto Kurt bvba

Eind september werd op vraag van de Gentse burgemeester Daniël Termont (SP.A) de parking in Drongen gesloten voor vrachtwagens. Dat was een reactie op de toename van transmigranten die lokaal overlast veroorzaakten. Intussen is beslist om de sluiting met een week te verlengen, tot maandag 7 november.

Om te vermijden dat de sluiting van het tentenkamp in Calais tot problemen leidt op Vlaamse vrachtwagenparkings, plant minister Weyts na de heropening van de parking in Drongen ook een tijdelijke bewaking met hondenpatrouilles.

Op de snelwegparkings van Jabbeke en Mannekesvere is er al ruim twee weken dag en nacht bewaking met hondenpatrouilles. Over twee weken volgt een evaluatie van die maatregel in West-Vlaanderen.

Meest gelezen