Ster van Trump op Walk of Fame bewerkt met een pikhouweel

Op de Walk of Fame heeft iemand zijn woede bekoeld op de ster van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump. De politie van Los Angeles is alvast met een onderzoek begonnen. De ster op het voetpad lijkt wel bewerkt met een pikhouweel. Het is niet de eerste keer dat het eerbetoon aan Trump vandalen lokt.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

De ster van Trump op de Walk of Fame is populair te noemen. Eerder werd de ster twee keer bewerkt met zwarte verf, en een hond wist zijn grote boodschap ook al net te mikken op de ster. Deze keer gaat de vandalenstreek iets verder: de ster lijkt bewerkt met een pikhouweel. Het glas over de ster is weggeslagen en de letters van Trumps naam zijn weg. De politie heeft rond de steen een typsich geel lintje gespannen, maar dat houdt toeristen en inwoners niet weg om snel een foto te nemen.

Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Het Amerikaanse site Deadline schrijft dat een zekere Jamie Otis zich heeft gemeld als dader. Hij wilde de ster oorspronkelijk verwijderen om die te veilen op de dag van de verkiezingen, 8 november. Met het opgehaalde geld wilde hij de vrouwen helpen die Trump beschuldigen van ongewenste intimiteiten.

Otis zou tijdens de feiten niet zijn opgevallen omdat hij zich voordeed als bouwvakker. Op de Walk of Fame zijn wel een pikhouweel, veiligheidshelm en jas teruggevonden. De politie bevestigt voorlopig niet dat Otis verdacht wordt. De schade aan de ster wordt geschat op 2.500 dollar of zo'n 2.300 euro. De omstreden presidentskandidaat ontving de ster ruim 9 jaar geleden.