Twitter trekt de stekker uit Vine

Twitter stopt met het videoplatform Vine. Via het videoplatform konden gebruikers filmpjes van 6 seconden maken om in een loop af te spelen.

Vine werd in 2012 overgenomen door Twitter, nog voor het platform begin 2013 gelanceerd werd. Maar nu is het dus afgelopen. De mobiele app verdwijnt "in de komende maanden". De website blijft -athans voorlopig- online staan zodat gebruikers hun filmpjes nog kunnen afspelen en downloaden.

Vine had na de lancering een bescheiden succes en werd bijvoorbeeld gebruikt voor korte grappige filmpjes en opvallende momenten uit sportwedstrijden. Maar de impact van het format bleef al bij al beperkt. Bovendien kwam er stevige concurrentie toen Instagram zijn videofunctie lanceerde.

Eerder vandaag raakte bekend dat Twitter zijn personeelsbestand met 9 procent wil uitdunnen. De sociaalnetwerksite, de laatste tijd onderwerp van overnamegeruchten,  is er sinds zijn oprichting tien jaar geleden nog niet in geslaagd om winst te maken. De herstructurering moet daar verandering in brengen.