Vrachtwagen met levende konijnen kantelt op E34 in Oud-Turnhout

Op de E34 in Oud-Turnhout is vannacht een vrachtwagen met levende konijnen gekanteld. Het verkeer richting Antwerpen kon de hele nacht alleen over de pechstrook. De rijweg is sinds 5.30 uur weer vrij.

Het ongeval gebeurde rond 1 uur vannacht. De bestuurder was in slaap gevallen en reed tegen een botsabsorbeerder op de rechterrijkstrook. De vrachtwagen week uit naar links, ging tegen de middenberm en kantelde op beide rijstroken. De bestuurder van de vrachtwagen raakte lichtgewond.

De vrachtwagen was geladen met 15 ton levende konijnen. Die moesten allemaal overgeladen worden op een andere vrachtwagen. Een deel van de konijnen is overleden door gebrek aan zuurstof of onder het gewicht van andere konijnen. 

De botsabsorbeerder stond op de weg ter beveiliging van een firma die witte lijnen aan het trekken was op de E34.