Bob Dylan aanvaardt zijn Nobelprijs: "Ik apprecieer de eerbetuiging"

Bob Dylan heeft aan het Zweedse Nobelcomité gemeld dat hij de Nobelprijs voor de Literatuur aanvaardt. Dat nieuws werd twee weken geleden al bekendgemaakt, maar de enigmatische muzikant had tot nog toe niet gereageerd. "Ik apprecieer deze eerbetuiging heel erg", zegt hij.

Twee weken geleden maakte het Nobelcomité bekend dat Bob Dylan de Nobelprijs voor de Literatuur krijgt. De verrassende keuze maakte gemengde reacties los. Fans waren lyrisch, maar een aantal schrijvers vonden de keuze voor een muzikant ongepast.

In het kamp van Dylan bleef het oorverdovend stil, wat leidde tot geruchten dat hij de prijs zou weigeren. Dat blijkt dus niet het geval, want nu heeft alsnog van zich laten horen. Het Nobelcomité meldt dat hij de prijs aanvaardt en dat hij heeft laten weten dat hij "de eerbetuiging erg apprecieert".

Het Nobelcomité zegt voorts dat het nog niet weet of Dylan naar naar de officiële uitreiking komt op 10 december in Stockholm. Maar in een interview dat vanavond verschenen is op de website van het Britse The Telegraph laat de muzieklegende weten dat hij wel degelijk van plan is om op te dagen. "Als het enigszins mogelijk is."

Op de vraag waarom hij de telefoons van het Nobelcomité niet beantwoord heeft, gaat hij niet in.

Meest gelezen