Brief aan de heer Trump: "Niet opgeven, Donald!"

In de rubriek "Vlamingen in de VS" laten we Vlamingen aan het woord die in één van de staten van Amerika wonen. Zij beschrijven hoe ze de aanloop naar de presidentsverkiezingen van 8 november ervaren. Vandaag: Rhode Island.

Aangezien je al maanden het onderwerp bent van de gesprekken in ons gezin, lijkt het wel alsof we een persoonlijke connectie hebben, dus ik neem aan dat je het niet erg vindt dat ik je met je voornaam aanspreek?

Dus Donald, op het moment van dit schrijven, domineer je zowat alle nieuws met een opname uit 2005 waarbij je mooi beschrijft aan een tv-journalist hoe "sterren" van jouw kaliber alle vrouwen kunnen veroveren, al dan niet getrouwd, door ze ongevraagd te kussen of vol te gaan voor hun vrouwelijk geslachtsorgaan ("Grab their pussy!").

Door deze uitspraken word je nu onder druk gezet, zelfs door hooggeplaatste politici uit je eigen Republikeinse partij, om de handdoek in de ring te gooien en uit de presidentiële race te stappen. Donald, bij deze wil ik je met overtuiging vragen: DOE DAT NIET, BLIJVEN DOORGAAN tot 8 NOVEMBER AUB, NIET OPGEVEN!

Donald, nu ik het toch even over mijn gezin had, bij deze wat meer informatie daarover. Mijn naam is Raoul Dexters, oorspronkelijk uit de Limburgse gemeente Opgrimbie in België. Mijn echtgenote is Erin Starr, geboren en getogen in het Amerikaanse Midwesten (Kansas City). Erin is een kunstenares, ze schildert (www.erinstarrartist.com), voornamelijk vrouwelijk naakt.

Ik neem aan dat jij dat wel kan appreciëren als zelfverklaarde jager van vrouwelijk schoon. Je bent niet voor niets drie keer getrouwd (en kinderen bij ieder van hen, maar dat doet even niet terzake op dit moment) en hebt een ontelbaar aantal andere vrouwen al dan niet met hun toestemming betast. Maar Donald, trek het je niet aan wat de mensen daarvan zeggen, bij deze wil ik je met overtuiging vragen: BLIJVEN DOORGAAN AUB, NIET OPGEVEN!

"Jouw rode partij zal nog jaren tegen jonge generatie kunnen strijden"

Terug naar de essentie: ons gezin bestaat uit vier personen: Kyle (19j) studeert momenteel aan de universiteit in Boston en is een hevige Bernie Sanders-fan. Bernie was tegenstander van Hillary Clinton tijdens de Democratische voorverkiezingen, en hoewel hij de oudste kandidaat was, heeft hij met zijn socialistische ideeën een heel jeugdige achterban gemotiveerd om aan het politieke debat deel te nemen en lid te worden van de Democratische partij.

Donald, jouw rode partij (de Republikeinen dus) gaat nog jaren tegen deze jonge generatie kunnen strijden, ik kijk er al naar uit! Het vierde en laatste lid in ons gezin is Elise (5j). Elise is de enige thuis waar ik Nederlands mee spreek, natuurlijk met een gezapig Limburgs accent.

Elise sprak haar eerste woordjes tijdens de vorige presidentsverkiezingen (2012) in de VS, en "Obama" was er daar een van, dat bekt dan ook makkelijk voor een peuter hé? Zij is nog steeds in de ban van Barack (en Michelle) Obama hun redenaarskunsten, dus ik vrees dat ook Elise op het pad van de Democratische partij is terechtgekomen, beste Donald. Maar trek je dat allemaal niet aan Donald, BLIJVEN DOORGAAN! Tot 8 november!

Tegen migranten uit een "hell hole"

Donald, ik ben immigrant in jouw beloofde land! Volgens jouw referentiekader zit ik in de categorie van de "hoger opgeleiden" (TEW, EKONOMIKA!), dus ik neem aan dat ik wel welkom ben, in tegenstelling tot vele anderen die je liever niet ziet immigreren? En ik ben zowel Belgisch als Amerikaans staatsburger, dus dit keer mag ik stemmen!

In 2001, juist voor de aanval op het World Trade Center in New York, ben ik verhuisd van België naar Philadelphia, Pennsylvania. President Bush was aan de macht, en hoewel hij een IQ had lager dan zijn schoenmaat (al is is niet echt wetenschappelijk bewezen…) kreeg hij toch een tweede ambstermijn in 2004. Maar zoals gezegd, als immigrant heb ik best wel interesse in jouw standpunten daarover, uiteindelijk ben je zelf ook met twee buitenlandse dames getrouwd hé?

Donald, Donald, Donald, wat hoor ik allemaal?! Mexicanen zijn verkrachters, moslims zijn allemaal mogelijke terroristen en mogen de VS niet meer binnen, en je gaat een muur bouwen op de grens om vluchtelingen tegen te houden!

En daar houden je beledigingen niet op: vrouwen zijn te dik of te lelijk, je lacht met gehandicapten, abortus kan niet, de homo’s mogen legaal gediscrimineerd worden, je betaalt geen belastingen, je liegt over Obama zijn afkomst, Poetin is een sterke leider … Donald, voor jou zijn dit maar details, zolang je haar maar goed zit, hoor ik je denken, dus BLIJVEN GAAN, tot 8 november!

België is een mooi land van de Ardennen tot de kust

En…je noemt België een hellegat! Wablieft!? Donald, ik kan veel verdragen, maar niet overdrijven he! België heeft inderdaad een ingewikkeld politiek systeem dat het bestrijden van terrorisme een beetje compliceert, maar België is bovenal een mooi land, van de Waalse Ardennen tot de Vlaamse kust! Met een veeltalige en multiculturele bevolking! Met historische steden en leuke dorpjes!

En bovenal, België heeft fantastische exportproducten zoals de bieren van Inbev, de koekjes van Corona, de deegwaren van Vandemoortele, en dan onze chocolade!! De holfiguren van Belfine, de pralines van Neuhaus, de fair trade van Deavas, allemaal te verkijgen in de VS, dus Donald, je hoeft je zelfs niet te verplaatsten naar dat Belgische hellegat om te proeven!

Donald, momenteel woon ik in de kleinste staat van de VS (3.100 km2, 1 miljoen inwoners), Rhode Island, tussen Boston en New York. (Ter info, België is 30.000 km2 groot en telt 11 miljoen inwoners). Dit is een blauwe staat (Democratisch) die altijd voor Hillary Clinton zal stemmen.

Ik weet wel dat jij en Hillary elkaar niet kunnen luchten. Ze heeft inderdaad op politiek vlak soms op of buiten de lijntjes gekleurd (oa. veiligheidsrisico door gebruik persoonlijke e-mails) en steunt haar man zelfs als die scheef blijft schaatsen, maar op de stembrief (naast ook de libertijnen en groenen die nooit kunnen winnen) staat maar één geschikte kandidaat met een goed gevulde CV (gezondheidszorg, sociale zorg voor hulpbehoevenden, onderwijs, buitenlands beleid, …) en dat is Hillary.

Misschien niet de perfecte kandidaat, maar goed genoeg voor mij en mijn familie. En zou het niet prachtig zijn om na de eerste zwarte president nu ook de eerste vrouwelijke president van de VS te mogen verkiezen?

Dus Donald, nog eenmaal, op mijn verjaardag, op 8 november, hoop ik dat je nog kandidaat bent, dat je zoals gevraagd niet opgegeven hebt, want dan kunnen we jou een smadelijke nederlaag aansmeren en een zoete overwinning vieren voor Hillary, de eerste vrouwelijke president van de VS! Tot 8 november, mijnheer Trump!

Meest gelezen