Grote brand in Nederlandse fabriek bij Arendonk

Er woedt een grote bedrijfsbrand in het Nederlandse Bladel, niet ver van de Antwerpse gemeente Arendonk, Brandweerkorpsen uit de omgeving, zowel uit Nederland als België, zijn opgeroepen om assistentie te verlenen. Het bedrijf Koster Keunen produceert onder meer natuurwas voor cosmetica, medicamenten, kaarsen en voor de voedselindustrie. Wat de brand heeft veroorzaakt is nog niet bekend.

De brand zorgt voor meterslange vlammen en grote rookwolken. Volgens de lokale zender Omroep Brabant zijn er explosies gehoord en is er explosiegevaar. Door de hevigheid van de brand is het voor omwonenden niet veilig om in hun huis te blijven. Zij hebben ergens anders de nacht doorgebracht.

De brandweer houdt de rook goed in de gaten. De rookwolken trekken richting het centrum van Bladel. Voorlopig hoeft daar niemand zijn huis te verlaten. Naar verwachting gaat het door de grote hoeveelheid natuurwas binnen nog even duren voor de brand geblust is. De politie meldde vrijdagochtend dat uit metingen is gebleken dat er geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.

De brand heeft ervoor gezorgd dat de straten in de onmiddellijke omgeving bedekt zijn met een dikke laag was. Het hete vloeibare spul, vergelijkbaar met kaarsvet, is met liters tegelijk de straat op gestroomd en de riolen in.