Handel met voorkennis bij Agfa Gevaert?

Volgens een Nederlandse financiële blogsite is er sprake van handel met voorkennis bij Agfa Gevaert, nu het bedrijf vanmorgen bevestigde dat er overnamebod is uitgebracht door het Duitse CompuGroup Medical. Ook de website van De Tijd bericht over de kwestie. De financiële regulator FMSA gaat niet in op de grond van de aantijging, maar bekijkt de zaak, zoals gebruikelijk is bij de publicatie van dergelijk bedrijfsnieuws.

"Ik heb nooit eerder zo'n duidelijke handel met voorkennis gezien dan nu bij Agfa", meldt Amsterdamtrader.com. De handel in opties van Agfa verloopt normaliter rustig, luidt de uitleg, met een beperkte dagelijkse handel.

Maar woensdag kwam een koper op de proppen die twee dagen lang opties kocht, ongeacht de prijs. Er is nu sprake van 1.850 verhandelde callopties, zegt amsterdamtrader.com. Wie dergelijke calloptie aanschaft, speculeert op een koersstijging.

Het nieuws over Agfa lekte gisteren via Bloomberg uit, waarop de beeldverwerkingsgroep uit Mortsel vanmorgen voorbeurs via een persbericht de interesse van CompuGroup bevestigde.

De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) bekijkt steeds bij de publicatie van dergelijk persbericht de voorafgaande koersbewegingen, zo meldt de woordvoerder. Ook bij Agfa-Gevaert is dit nu dus het geval. Over de grond van de zaak kan de FSMA zich nog niet uitspreken.