Hinder voorbij na ongevallen op E40 van Gent naar Brussel

Het verkeer op de E40 van Gent naar Brussel verloopt weer normaal. De hele morgen waren er lange files na een ongeval met drie vrachtwagens en één of twee auto's. In de staart van die file gebeurde ook nog eens een, minder erg, ongeval.
De file ontstond vanochtend door een ongeval met drie vrachtwagens.

Hoe het eerst ongeluk precies is gebeurd, is nog niet duidelijk. Wel zeker is dat er 3 vrachtwagens en 1 of 2 auto's bij betrokken waren. Er was sprake van gewonden, maar het ziet ernaar uit dat die er niet al te erg aan toe zijn. De chauffeur die in de gekantelde cabine zat, zou alvast op eigen kracht uit de cabine zijn geraakt. 

Voor het verkeer had het ongeluk meteen grote gevolgen: lange tijd was alleen de linkerrijstrook vrij, wat de file in volle ochtendspits snel deed aangroeien. Voor het takelen van de voertuigen moest de snelweg zelfs een tijd lang worden afgesloten. Rond 11 werden alle rijstroken weer vrijgemaakt, zodat het verkeer weer naar de Brusselse Ring kon rijden.

Door de problemen in Groot-Bijgaarden was de wachttijd vanaf Affligem tot één uur opgelopen. En daar, in de staart van de file, gebeurde een nieuw ongeval dat de doorgang weer moeilijk maakte. De twee rechterrijstroken werden er versperd. Ondertussen verloopt dus alles weer normaal.