Ikea plant tweede winkel in Antwerpen

Ikea plant een nieuwe vestiging in Antwerpen. Dat heeft de Zweedse meubelfabrikant zelf laten weten in een persbericht. De winkel staat gepland aan de Noorderlaan in de wijk Luchtbal.

"Ikea zal samen met de stad Antwerpen het dossier uitwerken en de volgende stappen voorbereiden", zo staat te lezen in een persbericht. "De ligging en de bereikbaarheid, ook met het openbaar vervoer, maken de Havanasite tot een uiterst interessante locatie."

Ikea heeft al een vestiging in Antwerpen, naast de A12 in Wilrijk. "Het filiaal daar barst al meer dan tien jaar uit zijn voegen, wat gepaard gaat met de nodige verkeersproblemen", zegt burgemeester Bart De Wever (N-VA). "Een noordelijke vestiging van Ikea was voor Antwerpen al jaren een op te lossen probleem én te onderzoeken opportuniteit."

De precieze omvang van het project en de timing ervan staan nog niet vast, maar Ikea mikt naar eigen zeggen op een vestiging vergelijkbaar met die in Wilrijk (34.000 vierkante meter). De start van het project zou ergens tussen 2018 en 2020 gepland worden. Wanneer de winkel klaar zal zijn is nog helemaal niet duidelijk. Met de extra vestiging zouden 300 banen worden gecreëerd.