Prettig gestoorde Japanse dj schrijft geschiedenis in VS

Het nummer "Pen-pineapple-apple-pen" van de Japanse artiest Pika-Taro is het kortste nummer ooit in de Billboard Hot 100 in de VS. Het nummer van amper 45 seconden ging de voorbije weken viraal op het internet met behulp van de aanbeveling van fan van het eerste uur, Justin Bieber.

De 43-jarige Japanse dj Pika-Taro heeft met een budget van amper 1.000 euro een monsterhit gescoord in de VS. Zijn nummer "Pen-pineapple-apple-pen" duurt slechts 45 seconden, maar dat weerhield Justin Bieber niet om zich te outen als grote fan.

De aanbeveling van Bieber op microblogsite Twitter genereerde heel wat aandacht voor het nummer. Vandaag is het nummer al meer dan 130 miljoen keer beluisterd op YouTube en staat het als kortste nummer ooit in de Amerikaanse hitparade Billboard Hot 100.

Het nummer is een persiflage op de manier waarop Engels aangeleerd wordt in de Japanse scholen. "Internet is een fantastische uitvinding. Ik ben gewend om voor een publiek tussen nul en een persoon te spelen, maar dankzij dit succes bereik ik miljoenen mensen", is Pika-Taro bijzonder dankbaar in een interview met The Guardian.

De Japanse dj en komiek bedankt Justin Bieber uitdrukkelijk voor zijn steun. "Ik wil Justin Bieber bedanken en ik zou het fantastisch vinden mocht hij mijn nummer coveren", besluit Pika-Taro.