Radiohead komt naar Rock Werchter

Rock Werchter heeft meteen een grote naam bekendgemaakt als eerste headliner. Op vrijdag 30 juni speelt Radiohead op het festival. Eerder vandaag raakte al bekend dat de groep rond Thom Yorke het Nederlandse Best Kept Secret zal afsluiten.

Radiohead stond ongetwijfeld op het verlanglijstje van veel Werchtergangers. Hun laatste passage op het festival dateert intussen al van 2008.

De Britse experimentele rockgroep bracht eerder dit jaar een nieuw album uit, "A moon shaped pool". Velen hoopten er dan ook op dat ze volgende zomer opnieuw de festivals zouden aandoen. Dat werd bevestigd toen Glastonbury een week geleden de komst van Radiohead aankondigde. Vanmiddag raakte ook bekend dat Thom Yorke en co op zondag 18 juni Best Kept secret afsluiten, het festival op het domein van Beekse Bergen in Nederland.

De ticketverkoop voor Rock Werchter 2017 start op zaterdag 19 november om 10 uur. Het festival vindt dit jaar plaats van donderdag 29 juni tot en met zondag 2 juli.